Shiatsu

Shiatsu is een Japanse manuele therapie gebaseerd op de principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Shiatsu betekent vingerdruk. Door met de duimen, vingers en handen zachte, inlevende druk uit te oefenen wordt de doorstroming van energie (Ki) in het lichaam gestimuleerd.

Shiatsu werkt op de meridianen in het lichaam, concentraties van energiestromen, die elk van invloed zijn op bepaalde fysieke en mentale processen. Van nature past het lichaam zich aan veranderende omstandigheden aan. Als het lichaam daar niet (meer) toe in staat is wordt je ziek. Door met shiatsu energiestromen te beïnvloeden wordt het zelf genezend vermogen versterkt.

Bij een behandeling maak ik mij een beeld op basis van wat je vertelt en wat ik door aanraking ervaar over de conditie van jouw energie. Door het uitoefenen van druk, door strekkingen en mobilisatie van gewrichten breng ik jouw energie in beweging. Dat brengt jou tijdens de behandeling in diepe ontspanning en werkt na de behandeling door.

Bij de behandeling is het prettig om soepel zittende kleding aan te hebben. Voor de behandeling niet te veel eten en geen alcohol gebruiken. Na de behandeling rust nemen.

“Tijdens de behandeling was ik in een ontspannen, soort meditatief gevoel. Het gevoel dat ik meer in contact stond met mijn lichaam. De dagen erna voelde het alsof ik beter kan luisteren naar mijn lichaam, en merkte ik bijvoorbeeld ineens op dat mijn buik of schouders gespannen zijn. Het helpt me om meer in het moment te zijn.”

Cliënte, 24 jaar