Slapeloosheid

Clienten die lijden aan slapeloosheid kunnen baat hebben bij shiatsu.

In een case study heb ik ervaringen uit de acupunctuur gebruikt om tot een betere diagnose te komen bij een client die ook psychische klachten had.

Door verschillende zones op de rug of buik te voelen bepaal ik als therapeut welke energieën uit balans zijn. Niet elke energie die uit balans is heeft te maken met de slapeloosheid.

Uit onderzoek naar acupunctuur bij slapeloosheid komt een top-10 van energiepatronen. Door een checklist te gebruiken van symptomen die daarvan afgeleid is kan ik bepalen welk energiepatroon bij mijn client de meest waarschijnlijke oorzaak is.

Maria, 30 jaar, had last van slapeloosheid, nachtmerries, vermoeidheid en angstklachten, ontstaan na een traumatische ervaring 4 maanden eerder.

Het energiepatroon wat naar voren kwam door gebruik van de checklist kwam overeen met traumatische stress als oorzaak. Mijn behandelingen waren er  daarom eerst op gericht om haar te laten aarden.

Na een reeks van behandelingen, gericht op het geïdentificeerde energiepatroon, verbeterde haar slaap structureel. Ook in haar andere klachten kwam verbetering.  

Voor het verwerken van haar trauma kreeg zij verder psychologische hulp.

De volledige case study (engelstalig) is hier te downloaden.

“Wat ik fijn vond tijdens de behandelingen was dat ik niet hoefde te praten.  
Voordien was ik moe en kon ik niet slapen, nu kan ik slapen als ik moe ben.” 

Maria, 30 jaar